Twee nieuwe Hamilton Khaki Field replica horloges in volledig titanium

Hamilton is bijna synoniem met toolwatches, hoewel ze veel meer doen dan alleen dat. Er is een Khaki-subcollectie voor vrijwel alle denkbare situaties, bedoeld voor geheel door land omgeven, water- of luchtvaartactiviteiten. Een van de meest populaire collecties is de Khaki Field-reeks, een no-nonsense militair geïnspireerd replica horloges rolex in een grote verscheidenheid aan stijlen en materialen. De huidige Khaki Field-collectie herbergt maar liefst 55 verschillende modellen, met handopgewonden of automatische uurwerken en in stalen, titanium of bronzen kasten. De lichtgewicht titaniumversie van de Khaki Field maakte een paar jaar geleden zijn debuut, voorzien van leren of textiele banden in NAVO-stijl. Welnu, dat verandert nu, aangezien Hamilton vier nieuwe referenties van de Khaki Field Titanium introduceert, met nieuwe wijzerplaatkleuren en een bijpassende titanium armband.

De klassieke militaire stijl van de Khaki Field-wijzerplaat is behouden gebleven met deze nieuwe toevoegingen met wijzerplaten in stijlvol blauw of onopvallend zwart, afhankelijk van de buitenkant. Het heeft nog steeds de dubbele urenschaal, met de grotere Arabische cijfers (1 tot en met 12) op het verzonken gedeelte en de kleinere cijfers (13 tot en met 24) aan de binnenkant, en in wit gedrukt. De zwartgeblakerde wijzers, evenals de grote cijfers, zijn afgewerkt met Super-LumiNova. Aan de buitenrand bevindt zich een wit gedrukt minutenspoor met kleine stipjes lume bij elk interval van 5 minuten. Over het geheel genomen blijft het een zeer leesbaar ontwerp in de stijl van militaire replica horloges kopen.

Alle vier de nieuwe referenties zijn verborgen in het zicht en vertrouwen op de Caliber H-10, Hamilton’s versie van het wijdverbreide Powermatic 80-uurwerk van de Swatch Group. Zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet, heeft deze een frequentie van 21.600 vph en een sterkere drijfveer om de gangreserve op te voeren tot 80 uur. Het wordt ook geleverd met een Nivachron-veer om magnetische krachten te bestrijden. De rotor is ondertekend met de naam van het merk, een gemeenschappelijk kenmerk van dit uurwerk, ongeacht waar het binnen de groep wordt gebruikt (hoewel het rotorontwerp kan variëren).

De kast van de nieuwe tijdloze Khaki Field in titanium is verkrijgbaar in twee maten, net als de roestvrijstalen Khaki Field. Je hebt de keuze uit 38 mm versus 42 mm, met een hoogte van 11,68 mm voor de kleinere en 11,45 mm voor de grotere. Beide formaten zijn ook verkrijgbaar in twee soorten afwerkingen; kaal titanium, of zwart PVD-gecoat titanium. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs de specificaties van het horloges replica verandert, verandert het uiterlijk wel behoorlijk drastisch. De volledig geborstelde kast krijgt zowel aan de voor- als achterkant een saffierglas en aan de rechterkant een stevige gekartelde kroon.